Specialist in Bitumen daken

Bitumen dakdekker.nl

Wij rekenenalleen voor de klus, dus  géén voorrijkosten 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw bitumen dak

Garantie van minimaal 10 jaar op al onze projecten

Wij werken met  gediplomeerde dakdekkers

Laat uw platte dak vervangen door een professionele dakdekker!

Kosten bitumen dak vervangen
Gebruik deze calculator om een indicatie te krijgen van de kosten bij het vervangen van een bitumen dak. Vul het aantal vierkante meters in van het dak en de prijs wordt berekend. Klik op details en gebruik control P om een bestand te krijgen van de kostenindicatie.
Please choose an option☝️!
Please choose an option☝️!

Total 0

Kosten bitumen dak per m2

Het vervangen van een bitumendak per vierkante meter brengt verschillende kosten met zich mee, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het project, de staat van het huidige dak, en eventuele bijkomende werkzaamheden. Hier zijn enkele aspecten die de kosten van het vervangen van een bitumendak per m² kunnen beïnvloeden:

 

  1. Type bitumenmateriaal: De kosten variëren afhankelijk van het type bitumenmateriaal dat wordt gebruikt. Er zijn verschillende soorten bitumineuze dakbedekking, zoals APP (Atactisch PolyPropyleen) of SBS (Styreen-Butadieen-Styreen). Elk type heeft zijn eigen eigenschappen en prijsklasse.
  2. Dakondergrond en voorbereiding: De staat van de bestaande dakondergrond is cruciaal. Als er reparaties of extra voorbereidingen nodig zijn, zoals het verwijderen van oude lagen bitumen, herstellen van houten onderdelen of aanbrengen van isolatie, zullen deze factoren de kosten verhogen.
  3. Dakvorm en toegankelijkheid: De complexiteit van de dakvorm en de toegankelijkheid van het gebouw kunnen de kosten beïnvloeden. Een dak met meerdere hoeken, dakkapellen of andere architecturale kenmerken kan meer arbeidstijd en materiaal vereisen.
  4. Isolatie en waterdichting: Het verbeteren van isolatie en waterdichting kan extra kosten met zich meebrengen. Het aanbrengen van hoogwaardige isolatiematerialen kan de energie-efficiëntie van het gebouw verbeteren, maar het heeft invloed op de totale kosten.
  5. Garanties en kwaliteit: Sommige aannemers bieden langere garanties en werken met materialen van hogere kwaliteit, wat de initiële kosten kan verhogen, maar op lange termijn kan resulteren in minder onderhoud en reparaties.
  6.  

Of bel/app ons

NUMMER

Wij rekenen géén voorrijkosten

Ontvang een vrijblijvende offerte

Wij geven minimaal 10 jaar garantie

Al onze dakdekkers zijn gediplomeerd

Kosten plat dak per m2

Om de kosten van een plat dak per vierkante meter te berekenen, is het cruciaal om de totale oppervlakte van het dak nauwkeurig vast te stellen. Hier volgt een korte toelichting op hoe je dit kunt doen:

  1. Meet de dakoppervlakte: Begin met het meten van de lengte en breedte van het platte dak. Vermenigvuldig deze twee metingen om de bruto-oppervlakte van het dak te berekenen. Zorg ervoor dat je alle uitstulpingen, dakkapellen of andere bijzondere vormen van het dak meet en toevoegt aan de totale oppervlakte.

  2. Bepaal het netto-oppervlak: Trek eventuele openingen, zoals schoorstenen, dakramen of ventilatieopeningen, af van de bruto-oppervlakte om het netto-oppervlak te verkrijgen. Dit netto-oppervlak is het daadwerkelijke gebied dat bedekt moet worden met dakbedekking.

  3. Overweeg de factoren die de kosten beïnvloeden: Na het bepalen van het netto-oppervlak, houd rekening met de eerder genoemde factoren die van invloed zijn op de kosten per vierkante meter. De keuze van bitumenmateriaal, de staat van de ondergrond, isolatiebehoeften en andere specifieke projectvereisten zullen allemaal de uiteindelijke prijs per m² bepalen.