Specialist in Bitumen daken

Bitumen dakdekker.nl

Wij rekenenalleen voor de klus, dus  géén voorrijkosten 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw bitumen dak

Garantie van minimaal 10 jaar op al onze projecten

Wij werken met  gediplomeerde dakdekkers

Prijs Bitumen Dakbedekking Per m2 – Kostenoverzicht

Bent u op zoek naar de prijs van bitumen dakbedekking per vierkante meter? In deze sectie vindt u een gedetailleerd overzicht van de kosten en factoren die van invloed zijn op de prijs van bitumen dakbedekking. Of u nu een nieuw dakproject wilt starten of uw huidige dak wilt renoveren, deze informatie helpt u bij het plannen en budgetteren van uw dakwerk.

Belangrijkste leerpunten:

 • Ontdek de gemiddelde prijs van bitumen dakbedekking per vierkante meter.
 • Leer meer over de verschillende soorten bitumen dakbedekking.
 • Ontdek de factoren die de prijs van bitumen dakbedekking beïnvloeden.
 • Ontvang een gedetailleerd kostenoverzicht voor uw dakproject.
 • Leer de voordelen van bitumen dakbedekking kennen.

Of u nu een particulier bent die zijn eigen dak wilt laten repareren of een aannemer die op zoek is naar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een bouwproject, dit artikel biedt u de nodige informatie om een weloverwogen beslissing te nemen over bitumen dakbedekking.

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking is een populair materiaal dat veel gebruikt wordt voor platte daken. Het is een type dakbedekking dat bestaat uit een mengsel van bitumen, een organische stof die gewonnen wordt uit aardolie. Bitumen dakbedekking is bekend om zijn duurzaamheid en waterdichtheid, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik op platte daken.

Bitumen dakbedekking heeft verschillende eigenschappen die het een aantrekkelijke keuze maken voor zowel particuliere als commerciële projecten. Het materiaal is sterk en bestand tegen zware belasting, waardoor het lang meegaat. Daarnaast is het eenvoudig te installeren en vereist het weinig onderhoud, wat kostenbesparend is op de lange termijn.

Een ander voordeel van bitumen dakbedekking is dat het bestand is tegen extreme weersomstandigheden, zoals hitte, kou en UV-straling. Het materiaal kan goed tegen temperatuurschommelingen en blijft flexibel, waardoor het uitzetten en krimpen van het dak wordt opgevangen. Hierdoor worden barsten en lekkages voorkomen.

Daarnaast is bitumen dakbedekking verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het naadloos kan worden geïntegreerd in elke architecturale stijl. Of u nu een modern of traditioneel dakontwerp heeft, er is altijd een bitumen dakbedekking die past bij uw esthetische voorkeuren.

De eigenschappen van bitumen dakbedekking maken het een betrouwbare en kosteneffectieve keuze voor platte daken.

Met bitumen dakbedekking kunt u dus profiteren van duurzaamheid, waterbestendigheid en eenvoudige installatie. Deze voordelen, in combinatie met de aantrekkelijke prijs van bitumen dakbedekking, maken het een populaire keuze onder bouwers en huiseigenaren.

bitumen dakbedekking

Soorten bitumen dakbedekking

Als het gaat om bitumen dakbedekking, zijn er verschillende soorten waaruit u kunt kiezen. Elk type heeft zijn eigen kosten en eigenschappen, waardoor het belangrijk is om de juiste keuze te maken op basis van uw specifieke projectbehoeften.

1. Bitumen rollen

Een veelvoorkomende vorm van bitumen dakbedekking is de bitumen rol. Deze rollen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en breedtes, waardoor ze geschikt zijn voor diverse dakoppervlakken. Bitumen rollen zijn relatief eenvoudig te installeren en bieden een goede duurzaamheid.

2. Bitumen shingles

Bitumen shingles zijn dakbedekkingsmaterialen die lijken op traditionele dakshingles. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor ze esthetisch aantrekkelijk zijn. Bitumen shingles zijn duurzaam, waterbestendig en relatief eenvoudig te installeren.

3. Bitumen dakpannen

Bitumen dakpannen zijn ontworpen om eruit te zien als traditionele kleidakpannen, maar met de voordelen van bitumen dakbedekking. Ze bieden een goede weersbestendigheid en een lange levensduur. Bitumen dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren om aan uw ontwerpeisen te voldoen.

Bij het kiezen van de juiste bitumen dakbedekking is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de dakconstructie, het klimaat en uw budget. Een professionele dakdekker kan u adviseren over welk type dakbedekking het meest geschikt is voor uw project.

bitumen dakbedekking

Vergelijking van soorten bitumen dakbedekking

Type dakbedekking Eigenschappen Kosten
Bitumen rollen Eenvoudig te installeren, goede duurzaamheid €10-€20 per m2
Bitumen shingles Esthetisch aantrekkelijk, waterbestendig €15-€30 per m2
Bitumen dakpannen Weersbestendig, lange levensduur €20-€40 per m2

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs van bitumen dakbedekking per vierkante meter kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het plannen van uw dakproject. Hieronder worden enkele van de belangrijkste factoren besproken die invloed kunnen hebben op de kosten van bitumen dakbedekking:

 1. Grootte van het dak: Een groter dakoppervlak vereist over het algemeen meer materiaal en arbeid, wat resulteert in hogere kosten voor de dakbedekking.
 2. Complexiteit van het project: Als uw dak een ongebruikelijke vorm heeft, meerdere hoeken heeft of speciale details vereist, kan dit leiden tot extra arbeid en materiaalkosten.
 3. Type bitumen dakbedekking: Verschillende soorten bitumen dakbedekking hebben verschillende prijzen. Sommige variabelen omvatten de dikte, kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal.
 4. Aanvullende services: Indien u extra services nodig heeft, zoals het verwijderen van oude dakbedekking, het repareren van houten dakconstructies of het isoleren van het dak, kunnen deze ook van invloed zijn op de totale kosten.

Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het opstellen van uw budget voor een bitumen dakbedekking project. Door deze factoren te begrijpen en er rekening mee te houden, kunt u een nauwkeurige schatting krijgen van de prijs per vierkante meter voor uw specifieke dakbedekkingsbehoeften.

Voorbeeld offerte

Hieronder vindt u een voorbeeldofferte voor bitumen dakbedekking, gebaseerd op een gemiddelde prijs per vierkante meter en enkele standaardkostenfactoren:

Factor Bedrag
Grootte van het dak 100 m²
Prijs per m² bitumen dakbedekking €20
Extra services €500
Totaal €2.500

Dit is slechts een voorbeeld en de uiteindelijke prijs kan variëren afhankelijk van uw specifieke situatie. Het is altijd raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende dakbedekkingsbedrijven om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van uw unieke behoeften.

Kostenoverzicht prijs bitumen dakbedekking per m2

In deze sectie geven wij een gedetailleerd overzicht van de kosten van bitumen dakbedekking per vierkante meter. Het is belangrijk om het kostenplaatje goed te begrijpen voordat u begint aan een dakproject. Hieronder bespreken we de verschillende kostencomponenten die van invloed kunnen zijn op de prijs van bitumen dakbedekking per m2.

1. Materiaalkosten

Een van de belangrijkste kostenposten bij bitumen dakbedekking is het materiaal zelf. De prijs van bitumen dakbedekking kan variëren op basis van de kwaliteit en het merk van het materiaal. Het is raadzaam om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

2. Arbeidskosten

Naast de materiaalkosten spelen ook de arbeidskosten een rol bij het bepalen van de prijs per m2 bitumen dakbedekking. De arbeidskosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het project, de ervaring van de dakdekker en de locatie van het project. Het is belangrijk om een professionele dakdekker in te schakelen die ervaring heeft met het installeren van bitumen dakbedekking.

3. Bijkomende kosten

Naast de materiaal- en arbeidskosten kunnen er ook bijkomende kosten zijn bij het plaatsen van bitumen dakbedekking. Hierbij kunt u denken aan kosten voor isolatie, randafwerking, afvoer van oude dakbedekking en eventuele extra services zoals het verwijderen van afval. Het is belangrijk om deze kosten in het totaalplaatje mee te nemen bij het opstellen van het budget voor uw dakproject.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de totale kosten van bitumen dakbedekking per m2, raden wij aan om offertes op te vragen bij verschillende dakdekkers en leveranciers. Zo kunt u de prijzen vergelijken en een weloverwogen beslissing maken op basis van uw budget en kwaliteitseisen.

Let op: de prijs van bitumen dakbedekking per m2 kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw dakproject. Bovenstaande informatie dient als een algemeen kostenoverzicht en geeft geen garantie voor de exacte prijs die u zult betalen.

prijs bitumen dakbedekking m2

 

De voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking biedt verschillende voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor uw dakproject. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Duurzaamheid: Bitumen is een robuust materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, zoals uv-straling en extreme temperaturen. Dit maakt bitumen dakbedekking duurzaam en geschikt voor langdurig gebruik.
 2. Waterbestendigheid: Bitumen is van nature waterdicht, waardoor het een uitstekende bescherming biedt tegen lekkages. Dit is vooral belangrijk voor platte daken, waarop regenwater gemakkelijk kan blijven liggen.
 3. Eenvoudige installatie: Bitumen dakbedekking is relatief eenvoudig te installeren, waardoor het de installatiekosten kan helpen verlagen. Bovendien kan het gemakkelijk worden aangepast aan verschillende dakvormen en -afmetingen.
 4. Flexibiliteit: Bitumen is een flexibel materiaal, waardoor het bestand is tegen bewegingen en spanningen in het dak. Dit minimaliseert het risico op scheuren en beschadigingen, waardoor de levensduur van de dakbedekking wordt verlengd.
 5. Esthetische mogelijkheden: Bitumen dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor u uw dak kunt aanpassen aan de gewenste esthetiek en architectonische stijl.

Met deze voordelen in gedachten kan bitumen dakbedekking een uitstekende keuze zijn voor uw dakproject. Het biedt duurzaamheid, waterbestendigheid, eenvoudige installatie en flexibiliteit, waardoor uw dak beschermd blijft en u tegelijkertijd kunt genieten van een esthetisch aantrekkelijk resultaat.

Het belang van professionele installatie

Een van de belangrijkste aspecten bij het aanleggen van bitumen dakbedekking is het gebruik van professionele installatie. Hoewel het misschien verleidelijk kan zijn om zelf aan de slag te gaan, kan het inschakelen van experts van cruciaal belang zijn voor het waarborgen van de duurzaamheid en levensduur van uw dakbedekking.

Een correcte installatie zorgt ervoor dat het bitumen materiaal op de juiste manier wordt aangebracht, zonder enige vorm van schade of gebreken. Professionals hebben de kennis, ervaring en de juiste apparatuur om de dakbedekking nauwkeurig te plaatsen en eventuele problemen tijdens het installatieproces te detecteren en op te lossen.

Daarnaast kunnen professionals ook waardevol advies en expertise bieden bij het kiezen van de juiste bitumen dakbedekking voor uw specifieke project. Ze kunnen rekening houden met factoren zoals de locatie, het klimaat, de grootte van het dak en andere belangrijke overwegingen om ervoor te zorgen dat u de meest geschikte dakbedekkingsoptie krijgt.

Vermijd complicaties en bespaar kosten op de lange termijn

Het inschakelen van professionals voor de installatie van bitumen dakbedekking kan veel complicaties voorkomen en de kosten op de lange termijn verminderen. Een professionele installatie minimaliseert het risico op lekkages, scheuren of andere schade aan uw dakbedekking, wat op zijn beurt kan leiden tot dure reparaties en onderhoudsproblemen in de toekomst.

“Een correcte installatie zorgt voor de duurzaamheid en levensduur van uw bitumen dakbedekking.”

Bovendien kunnen experts ook aanvullende diensten aanbieden, zoals het aanbrengen van isolatiemateriaal, het installeren van dakrandafwerkingen en het uitvoeren van regelmatig onderhoud. Deze extra services kunnen uw dakbedekking versterken en de levensduur ervan verlengen, waardoor u op termijn kosten kunt besparen.

Kortom, het belang van professionele installatie bij het gebruik van bitumen dakbedekking mag niet worden onderschat. Door te kiezen voor ervaren en deskundige vakmensen kunt u ervoor zorgen dat uw dakbedekking duurzaam, betrouwbaar en bestand is tegen de elementen, wat resulteert in een functioneel en veilig dak voor de komende jaren.

professionele installatie bitumen dakbedekking

Onderhoud en levensduur van bitumen dakbedekking

Om ervoor te zorgen dat uw bitumen dakbedekking zijn kwaliteit behoudt en een langere levensduur heeft, is regelmatig onderhoud essentieel. Met de juiste onderhoudsmaatregelen kunt u de duurzaamheid, waterbestendigheid en functionaliteit van uw dakbedekking behouden. Hieronder vindt u enkele tips en adviezen om uw bitumen dakbedekking in optimale staat te houden:

Onderhoudstips voor bitumen dakbedekking:

 • Maak regelmatig uw dak schoon om vuil, bladeren en ander afval te verwijderen.
 • Controleer regelmatig op beschadigingen, zoals scheuren of blazen, en repareer deze indien nodig.
 • Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of schurende borstels bij het schoonmaken van uw dak.
 • Houd de dakgoten en regenwaterafvoeren vrij van verstoppingen om waterophoping te voorkomen.
 • Controleer de staat van de dakranden en kit eventuele open naden of scheuren af.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u potentiële problemen vroegtijdig opsporen en voorkomen, waardoor u de levensduur van uw bitumen dakbedekking verlengt.

Levensduur van bitumen dakbedekking:

De levensduur van bitumen dakbedekking kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de installatie en het onderhoud. Over het algemeen heeft bitumen dakbedekking een levensduur van ongeveer 20 tot 30 jaar. Met de juiste zorg en onderhoud kunt u echter de levensduur van uw dakbedekking verlengen.

Belangrijk om te weten is dat de levensduur van bitumen dakbedekking kan worden beïnvloed door factoren zoals de weersomstandigheden, blootstelling aan UV-straling en veranderingen in de temperatuur. Het is daarom raadzaam om periodieke inspecties uit te voeren en indien nodig tijdig reparaties uit te voeren om de duurzaamheid van uw dakbedekking te waarborgen.

Vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen

Bitumen dakbedekking is een populaire keuze voor platte daken, maar hoe verhoudt het zich tot andere dakbedekkingsmaterialen? Het is belangrijk om de verschillen en overeenkomsten te begrijpen om de beste keuze voor uw dakproject te maken.

Veilig en betrouwbaar

Bitumen dakbedekking staat bekend om zijn duurzaamheid en waterdichtheid. Het is bestand tegen extreme weersomstandigheden en heeft een lange levensduur. In vergelijking met andere materialen, zoals EPDM en PVC, biedt bitumen een betrouwbare bescherming voor uw dak.

Installatiegemak

Bitumen dakbedekking is relatief eenvoudig te installeren, vooral op grote oppervlaktes. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Andere materialen, zoals metaal, kunnen complexere installatievereisten hebben.

Cost-efficiëntie

Bitumen dakbedekking is over het algemeen kostenefficiënt in vergelijking met andere materialen. Terwijl de initiële kosten vergelijkbaar kunnen zijn, biedt bitumen vaak een betere prijs-kwaliteitverhouding op lange termijn. Het vereist minder onderhoud en reparaties, wat resulteert in lagere onderhoudskosten.

Onderhoud en reparaties

Een van de voordelen van bitumen dakbedekking is dat het onderhoudsvriendelijk is. Kleine beschadigingen kunnen gemakkelijk worden gerepareerd met behulp van bitumenproducten. Andere materialen, zoals dakpannen of leien, kunnen duurder zijn om te repareren en vereisen mogelijk gespecialiseerde vakmensen.

Esthetiek

Bitumen dakbedekking heeft een meer traditionele uitstraling en past goed bij verschillende architecturale stijlen. Het kan echter minder veelzijdig zijn op het gebied van kleuropties en ontwerpen in vergelijking met materialen zoals kunststof of metaal.

Voor een overzicht van de vergelijking tussen bitumen dakbedekking en andere populaire materialen, zie onderstaande tabel:

Materiaal Veiligheid en betrouwbaarheid Installatiegemak Cost-efficiëntie Onderhoud en reparaties Esthetiek
Bitumen
EPDM ✓✓ ✓✓ ✓✓
PVC ✓✓ ✓✓ ✓✓
Metaal ✓✓ ✓✓ ✓✓
Dakpannen ✓✓✓ ✓✓✓ ✓✓✓

Conclusie

Na het onderzoeken van alle relevante aspecten omtrent de prijs van bitumen dakbedekking per vierkante meter, kunnen we een aantal belangrijke punten concluderen. Ten eerste kunnen de kosten van bitumen dakbedekking per m2 variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte van het dak en de complexiteit van het project.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de bijkomende kosten, zoals arbeid en eventuele extra services. Deze kunnen de totale prijs beïnvloeden. Het is ook essentieel om te beseffen dat het gebruik van hoogwaardige materialen de prijs kan beïnvloeden, maar op de lange termijn kan bijdragen aan de duurzaamheid en levensduur van uw dakbedekking.

Al met al is het raadzaam om een gedetailleerd kostenoverzicht te verkrijgen van een professionele dakdekker voordat u een beslissing neemt. Een professioneel advies en een nauwkeurige offerte zullen u het beste inzicht geven in de prijs van bitumen dakbedekking per vierkante meter voor uw specifieke project.

FAQ

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking is een materiaal dat veel wordt gebruikt voor platte daken. Het is een waterdicht en duurzaam materiaal dat bestaat uit meerdere lagen bitumen en een toplaag van grind, folie of kunststof. Het biedt bescherming tegen weersinvloeden en heeft een lange levensduur.

Welke soorten bitumen dakbedekking zijn er?

Er zijn verschillende soorten bitumen dakbedekking beschikbaar, waaronder APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen-Butadieen-Styreen). APP is geschikt voor daken met een hoge UV-belasting en SBS is flexibeler en beter bestand tegen temperatuurschommelingen. Beide soorten zijn beschikbaar in verschillende diktes en kleuren.

Wat zijn de factoren die de prijs van bitumen dakbedekking beïnvloeden?

De prijs van bitumen dakbedekking kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de grootte van het dak, de complexiteit van het project, de toegankelijkheid van het dak, de benodigde isolatie en eventuele extra services zoals het verwijderen van de oude dakbedekking. Daarnaast kunnen ook regionale prijsverschillen en de keuze voor APP of SBS van invloed zijn.

Wat is de prijs van bitumen dakbedekking per vierkante meter?

De prijs van bitumen dakbedekking varieert, maar gemiddeld kunt u rekenen op een prijs van €20 tot €35 per vierkante meter. Het is belangrijk om op te merken dat dit exclusief arbeidskosten is. Voor een nauwkeurige prijsopgave kunt u het beste contact opnemen met een professionele dakdekker.

Wat zijn de voordelen van bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking biedt verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid, waterbestendigheid, weerbestendigheid en eenvoudige installatie. Het materiaal heeft een lange levensduur en is bestand tegen extreme temperaturen, UV-straling en andere weersinvloeden. Bovendien is bitumen dakbedekking relatief goedkoop in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen.

Moet ik mijn bitumen dakbedekking laten installeren door een professional?

Ja, het is sterk aanbevolen om uw bitumen dakbedekking te laten installeren door een professionele dakdekker. Een correcte installatie is essentieel voor de duurzaamheid en levensduur van uw dakbedekking. Een professional heeft de kennis, ervaring en benodigde apparatuur om de klus op de juiste manier uit te voeren.

Hoe lang gaat bitumen dakbedekking mee?

Bitumen dakbedekking heeft over het algemeen een levensduur van ongeveer 20 tot 30 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, de installatie en het onderhoud. Regelmatig onderhoud, zoals het verwijderen van bladeren en vuil, kan de levensduur van de dakbedekking verlengen.

Hoe kan ik mijn bitumen dakbedekking onderhouden?

Om uw bitumen dakbedekking in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Dit omvat het schoonmaken van het dak, het verwijderen van bladeren en vuil, het controleren op beschadigingen en het eventueel herstellen van kleine gebreken. Het is ook aan te raden om periodiek een professionele inspectie te laten uitvoeren.

Hoe verhoudt bitumen dakbedekking zich tot andere materialen?

Bitumen dakbedekking heeft verschillende eigenschappen en voordelen ten opzichte van andere veelvoorkomende dakbedekkingsmaterialen. Het is duurzaam, waterbestendig en relatief goedkoop. In vergelijking met materialen zoals EPDM-rubber en PVC heeft bitumen dakbedekking een langere levensduur en is het beter bestand tegen UV-straling en extreme temperaturen.